لزوم رصد كودكان در خانواده‌هاي درگير فقر و اعتياد براي جلوگيري از كودك همسري

۹ بازديد

محقق حوزه حقوق خانواده با تاكيد بر لزوم استفاده از ظرفيت هاي قانون مدني و قانون حمايت از كودكان و نوجوانان به منظور جلوگيري از پديده ازدواج كودكان ، گفت: خود بچه ها را دنبال كنيد و با پديده برخورد كنيد. از فرزندان متاهل به گزارش اخبار ما ، دكتر. ماهرو قديري در وبينار سمپوزيوم …

لزوم رصد كودكان در خانواده‌هاي درگير فقر و اعتياد براي جلوگيري از كودك همسري https://maanews.ir/لزوم-رصد-كودكان-در-خانواده‌هاي-درگير/ Mon, 20 Sep 2021 15:35:14 0000 جامعه https://maanews.ir/لزوم-رصد-كودكان-در-خانواده‌هاي-درگير/ محقق حوزه حقوق خانواده با تاكيد بر لزوم استفاده از ظرفيت هاي قانون مدني و قانون حمايت از كودكان و نوجوانان به منظور جلوگيري از پديده ازدواج كودكان ، گفت: خود بچه ها را دنبال كنيد و با پديده برخورد كنيد. از فرزندان متاهل به گزارش اخبار ما ، دكتر. ماهرو قديري در وبينار سمپوزيوم …

محقق حوزه حقوق خانواده با تاكيد بر لزوم استفاده از ظرفيت هاي قانون مدني و قانون حمايت از كودكان و نوجوانان به منظور جلوگيري از پديده ازدواج كودكان ، گفت: خود بچه ها را دنبال كنيد و با پديده برخورد كنيد. از فرزندان متاهل

به گزارش اخبار ما ، دكتر. ماهرو قديري در وبينار سمپوزيوم ملي زنان ، اميدها ، فرصتها و چالشها در دهه جديد ، كه توسط مركز تحقيقات و صندوق حقوق بشر ، صلح و دموكراسي يونسكو در دانشگاه شهيد بهشتي و انجمن علمي مطالعات صلح ايران انجام شده است. كميته زنان و صلح وي تصريح كرد: تنها راه و اصلي ترين راه جلوگيري از فرزندان تغيير سن ازدواج و قانون نيست زيرا حتي اگر قانون سن ازدواج را به 18 سال برساند ، مردم مي توانند فرزندان خود را به دليل فقر اقتصادي يا مشكلات فرهنگي بفروشند. به

اين پژوهشگر خانواده ادامه داد: “وقتي خانواده اي فقير است ، حتي اگر سن ازدواج را 18 سال تعيين كنيم ، فرزند خود را در قالب يك ازدواج غير رسمي يا از نظر فرهنگي به شكل نامزدي مي فروشد ، بنابراين بايد حمل شود. كودكان از دستگاه ها نظارت مي كنند. حمايت اجتماعي مي تواند كودكان را در خانواده هايي كه در فقر زندگي مي كنند يا كودكان خانواده هاي وابسته كه از مراقبت ضعيفي برخوردار هستند و مراقبت نمي شوند ، همراهي كند و آموزش و پرورش مي تواند با كودكاني كه به طور ناگهاني وارد تحصيل نمي شوند و چرخه آموزش را ترك مي كنند همراه باشد.

وي در قسمت دوم سخنان خود علل پديده ازدواج كودكان را توضيح داد و گفت: ترس از شرم ، ترس از دختران مجرد كه هنوز ازدواج نكرده اند و ترس از قضاوت و برچسب زدن به دختران و اين كه اگر دختران در سالهاي خاص اگر آنها ازدواج نمي كنند ، بايد همسر دوم يا سوم شوند. يكي از نگراني هاي خانواده ها براي ازدواج با دختر اين است. در مورد پسران ، اما اين نگراني ها وجود ندارد يا كمتر وجود دارد ، زيرا وقتي به پسر به عنوان يك طرف اقتصادي نگاه مي شود ، پسر در خانواده مي ماند و كودكي كه به دليل فقر و مشكلات اقتصادي ازدواج مي كند ، دختر آن خانواده در همين حال ، دختران در خانواده هاي خشونت آميز و ناديده گرفته شده در معرض خطر زيادي هستند.

اين پژوهشگر خانواده مي گويد: “ما شاهد بازمانده هاي تحصيلي بيشتر براي دختراني هستيم كه مدرسه براي آنها آسان نيست و به دليل نگراني خانواده از تردد ، اين دختران از تحصيل منع مي شوند ، اما در مورد پسران اين اتفاق نمي افتد.”

قديري در ادامه پيامدهاي ازدواج كودكان براي دختران را تصريح كرد: بارداري و به خطر انداختن سلامت جسمي و روحي سلامت مادر و كودك يكي از پيامدهاي ازدواج كودكان دخترانه است. حتي آثار طلاق بر دختران با پسران قابل مقايسه نيست. در قوانين ما ، شوهر اغلب تعهدات مالي دارد و زن تعهدات غيرمالي دارد و اگر پسر ازدواج كند و نتواند تعهدات مالي را انجام دهد ، خانواده اش از او حمايت مي كنند ، اما تعهدات غيرمالي زن ، زن است.

اين پژوهشگر حوزه خانواده در پايان سخنان خود تاكيد كرد: راه حل اين پديده تنها اصلاحات حقوقي نيست. كودكان بايد در خانواده هاي فقير ، وابسته يا ترك تحصيل كنند. اگر اين مورد توجه شود ، همسر در نهايت از شر آن خلاص مي شود.
انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.